What doesn't kill you..!

Bild: Facebook
 
Ibland låter Gud tragiska händelser ske just för att han vill att vi ska be honom om hjälp! Vanliga människor som inte tror på Gud brukar nämligen inte be så ofta - mer eller mindre aldrig. Men när nöden verligen sätter sina klor i en så är ofta en bön till en "kanske existerande Gud" ens sista hopp. Och precis så var det för den mannen jag pratade om i förra inlägget. Gud lät honom i en liten period uppleva nöd och motgångar till han till sist bad till Gud om hjälp.
 
Och hjälp fick han också. Jag och det snälla paret fick nämligen chansen att hjälpa honom och han kunde på det viset inte bara få fysisk hjälp till mat, utan också en liten introduktion till vem Gud är - eftersom han fick uppleva hans hjälp. Han fick både pengar till mat, choklad, en kristen bok och en inbjudan till en kristen brevkurs.
 
Men missförstå inte, Gud är inte ond bara för att han lät mannen uppleva motgångar - för ibland är nämligen motgångar det som får oss att växa och bli starka. Jag menar nu har ju denna mannen fått en chans till att lära känna själva världs altet och fått en möjlighet att vinna evigt liv! Och det väger ganska mycket mer än några få dagar med motgång.
 
- Kram Gabbi
 
 
 

Öga mot öga med nöden!

Bild: Facebook
 
Vi vet inte hur bra vi har det före vi står öga mot öga med fattigdom och förödelse! Via mitt jobb nu har jag kommit i kontakt med en människa som är i en desperat situation och inte ens har råd till mat nu i påsken. Jag tycker det är så otroligt hemskt att människor inte har mat att äta! Jag menar bara efter några timmars jobbande efter frukost så kan man känna sig riktigt hungrig. Men man vet sen att man kommer till att få äta sig mätt. Men hur fruktansvärt är det inte när man inte har den vissheten eller tryggheten. 
 
Jag kunde därför inte bara sitta där och inte göra något. Jag kunde inte stänga ögonen och hjärtat och själv äta mig mätt i påsk när jag vet att denna människan svälter! Jag var tvungen att hjälpa och göra det jag kunde!
Det var naturligtvis läskigt i början men man borde alltid försöka i alla fall. Och som tur var kom jag i kontakt med ett snällt par som min familj kände och som bodde just i samma stad som personen i nöd. 
 
Jag hade natruligtvis bett till gud att han skulle lösa situationen och påverka hjärtan till att vilja hjälpa. Så det snälla paret ska faktiskt hjälpa personen idag så att han får något att äta! 
Så fortsättning följer...
 
"Pri­sa Her­ren, al­la folk, lo­va ho­nom, al­la länder! Väldig är hans god­het mot oss, Her­rens tro­fast­het är evig. Hal­lelu­ja!"
 
- xoxo Gabbi

Ta hand om dig <3

Bilder: Google
 
Jag har ofta svårt för att diciplinera mig själv till att träna o tänka hälsosamt och jag tror inte jag är direkt ensam om det. Att inte va hälsosam är en ända stor ond cirkel som leder till en sak - depression! Jag menar titta på tjejen på bilden, ser hon deppad ut? Nej, tvärt om ser hon superglad ut! Så vad har detta med gud att göra?
 
Om gud är kärlek så vill han mig allt väl och eftersom JAG mår bra av att träna o tänka på min hälsa så är det precis det gud vill att jag ska göra. Jag menar han har ju skapat oss så att vi är superbra att till exempel springa! Det är ju bara att titta på dig själv - benen är oftast längre än själva kroppen. Plus att träning och sund mat förebygger alla slags sjukdomar eftersom det stärker immunförsvaret.
 
Och den onda cirkeln jag pratar om är precis vad den heter - ond! Man fastnar i ett stadie där dåliga vanor får övertaget och man blir mer och mer deprimerad och tänker negativt om sig själv. Men "trust me" gud kan bryta sådana vanor åt dig. Jag bad senast igår att jag skulle börja träna och idag tog jag tag i mig själv o körde styrketräning och lagade även sund mat! Maten har också mycket att säga och är ungefär hälften av en god hälsa.
 
"Han förde mig ut i frihet, han räddade mig, ty han älskar mig."
 
- Kram Gabbi

Låt dig inte luras!

Bild: Facebook
 
Låt dig inte luras till att tro att gud inte vill eller kan förlåta dig för det du har på samvetet. Och låt dig heller inte luras till att tro att du måste göra nåt "hockus pockus" som att betala pengar för att bli frälst eller att du måste gå via en präst för att få förlåtelse för synd. Tänk inte "mina synder är för många eller jag är inte bra nog". Ingen är bra nog! Gud vet detta och det är just därför han tog din skuld på sig när han dog på korset för allas synder.
 
Tro heller inte att gud är ond eller kärlekslös och att han inte älskar dig! För det gör han. Jag menar skulle du vara villig att dö för något som du har skapat? Troligtvis inte. Så varför skulle Jesus dö för oss när han bara har skapat oss och så många människor inte tror på honom eller ens tycker om honom! Varför skulle han dö för oss om han inte har en gränslös och fullkomlig kärlek.
 
I den gamla boken står det "Vil­ken gud är som du, du som tar bort skuld och förlåter synd hos dem som är kvar av din egen­dom. Din vre­de består in­te för all­tid, du vill helst vi­sa nåd." 
 
Och det enda du behöver göra är detta: "Om vi bekänner våra syn­der är han tro­fast och rättfärdig, så att han förlåter oss syn­der­na och re­nar oss från all orättfärdig­het."
 
- Kram Gabbi

"Att ha tråkigt"

Bild: Facebook
 
Hur många gånger har vi inte i våran del av världen hört uttrycket "åh, jag har så tråkigt" eller "jag har ingenting att göra". Jag har i alla fall hört det en del och även ur min egen mun. Vi människor har ett behov att ha något att göra. Antingen om det är skola eller jobb. För har vi inget att göra blir vi mer eller mindre galna. Jag känner i alla fall igen mig. Men för min del har jag oftast tråkigt när jag är själv. 
 
Man sitter vid sin dator och surfar, eller kollar på film eller något i den stilen och undrar över vad man egentligen håller på med. Sen börjar tankarna snurra och allt känns tomt och meningslöst. Man ägnar sig alltså inte åt något som ger avkastning. Det är som att använda pengar på spel och aldrig vinna. Jag menar visst är det kul under tiden, men efteråt är man tom för ideer och energi och har ännu tråkigare än förut. Jag säger bara fyra ord: Been there, done that!
 
Det är just därför jag startade denna bloggen. Eftersom då gör jag något som på sikt ger avkastning. Precis som att man tjänar pengar när man jobbar eller vinner kunskap när man studerar. Denna blogg handlar nämligen om att söka något som inte är tråkigt utan något som är som ett äventyr eller en spännande resa. Man vet aldrig vad som kan hända när man lär känna Gud.
 
- Kram Gabbi

Lita inte på något annat!

Foto: Gabriella
 
Nu är jag hemma igen och kan äntligen fortsätta att blogga. Det var inte mycket till internett där nede så därför blev det inget med bloggandet. Men jag måste säga att jag kan inte annat än längta tillbaka till värmen när kylan är så påtaglig här uppe.
 
Det var första gången vi var i Egypten och jag måste säga att jag var lite smått pirrigt att åka till ett sådant land när dom har oroligheter där. Men allt gick bra och vi led aldrig någon nöd! Vi hade allt vi behövde och alla var snälla mot oss. Att lita på gud är som att investera mer än guld och silver - det ger alltid bra resultat. Bara en sådan liten grej som att jag gratis mat en gång eller att jag fick ta med mig över 2 liter vatten genom 3 säkerhetskontroller på flygplatsen, när andra behövde lämna kvar sitt. Det kan vara sådana småsaker som gör stor skillnad i vardagen. Det vattnet behövdes hur som helst i hettan och på den 5 timmar långa flygresan. 
 
"Her­ren är god mot den som kom­mer till ho­nom, mot den som sätter sin lit till ho­nom. Det är gott att hop­pas i still­het på hjälp från Her­ren."
 
- Kram Gabbi

I morgon..

Bild: Google
 
I morgon åker jag till Egypten! Det känns fortfarande lite overkligt. Men det ska bli skönt att komma till lite sol och värme! Hur som helst så vet jag inte hur det blir med internetuppkopplig och så ifall jag inte lägger upp så mycket inlägg den närmaste veckan så vet ni varför. 
 
Jag är ialla fall mycket tacksam över att äntligen få åka till varmare breddgrader! Gud är god! Allt vackert i naturen och i världen som finns har han skapat för att glädja oss. Det är ett bevis på att han älskar oss och vill oss väl.
 
"Tac­ka Her­ren, åkal­la ho­nom, berätta för fol­ken om hans verk! Sjung och spe­la till hans ära, ta­la om al­la hans under! Pri­sa stolt hans he­li­ga namn; de som söker Her­ren må glädja sig."
 
- Kram Gabbi

Rädda mig!

Bild: Facebook
 
Jag såg denna bilden på Facebook och tyckte den var rolig. Men även så relevant. Anledningen varför jag tror på just kristendommen enligt bibeln og inte någon annan religion är för att denna är den enda religionen som verkligen ger mening för mig. Och det är den enda religionen där man inte själv kan göra något för att bli frälst - utan det är en gåva som man kan välja att ta emot eller välja bort.
 
Jag skulle aldrig kunna tro på något som för mig inte är logiskt. Jag menar, alla gör fel! Det är ingen som är perfekt. Och att tro på en religion där man kan frälsa sig själv kommer bara leda till ett liv i ångest och oro! Att tro att jag kan göra det ena eller andra som leder till min egen räddning är något mycket förödande att akseptera. Man kommer aldrig bli nöjd eftersom man aldrig kommer lyckas att bli perfekt. Man kommer leva ett liv i skuld och bitterhet.
 
I den gamla boken står det såhär: "Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig. Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de goda gärningar som Gud från början har bestämt oss till."
 
- Kram Gabbi
 
 
 

Han vill visa vem han är.

Bild: Facebook
 
Livet går alltid upp och ned. Ibland har man goda dagar och ibland sämre. Och ibland tillåter gud jobbiga saker att hända, eftersom han vill visa oss vem han är. Han vill att vi ska på et mäktigt sätt veta att han endast är gud. Och en sak kan jag garantera - om du har problem, be då gud om hjälp så kommer du få det! Jag har i alla fall upplevt det så många gånger. Men det gud önskar av oss då, är att vi är trogna mot honom.
 
"Människa, du har fått ve­ta vad det go­da är, det en­da Her­ren begär av dig: att du gör det rätta, le­ver i kärlek och tro­get håller dig till din Gud." 
 
Men med gud är det som med vilken som helst person. Det är svårt att lita på någon man inte känner. Just därför kan det vara bra att lära känna honom - det är den bästa investeringen man någonsinn kan göra! Jag menar, vem vill inte ha en polare som är allsmäktig, rättvis och kärleksfull? En som aldrig sviker!
 
"Gud håller si­na löften, kärleks­full i allt han gör."
 
- Kram Gabbi
 

Dödskuggans dal

Måleri: av Gabriella
 
Idag har jag haft en mycket dålig dag! Allt som kunde ha gått snett har gått snett. Jag kom hem och kände att jag bara ville gråta! Jag orkar inte berätta vad som gått snett men jag tänker hellre berätta vad som kommer få mig att må bättre - min trogna vän och gud! Så jag ska trösta mig med hans löften och hans ord. Så tror jag att det ska bli bättre igen.
 
"Men Herrens nåd tar inte slut, hans barmhärtighet upphör aldrig. Varje morgon är den ny - stor är din trofasthet. Min andel är Herren, det vet jag, därför hoppas jag på honom."
 
"Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar, sitt namn till ära. Inte ens i den dödskuggans dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg. Du dukar ett bord för mig i mina fienders åsyn, du smörjer mitt huvud med olja och fyller min bägare till brädden. Din godhet och nåd skall följa mig varje dag i mitt liv, och Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever."
 
- Kram
 

Kärleken övervinner allt.

Måleri: av Gabriella
 
Jag måste säga att det jag skrev om igår inte kändes så kul att skriva om för mig. Det är aldrig kul att bekänna svagheter och fel vid sig själv. Men även om jag inte är felfri på något sätt och gör dumma saker, så behöver jag ändå inte känna mig mindre värd! Jag är lika mycket värd som vem som helst! Jag kan säga det med glatt hjärta eftersom jag vet att gud är som en fader som fortfarande älskar sina barn även om dom gör fel.
 
"Han handlar inte mot oss som vi förtjänat, han ger oss inte våra synders lön. Ty så hög som himelen välver sig över jorden, så väldig är hans nåd över dem som fruktar honom. Så långt som öster är från väster, så långt från oss förvisar han vår synd. Som en fader visar ömhet mot barnen, så visar Herren ömhet mot dem som fruktar honom. Ty han vet hur vi är skapade, han minns att vi är mull."
 
"Barmhärtig och nådig är Herren,
sen till vrede och rik på kärlek."
 
- Kram Gabbi 
 
 

Bekännelse

Måleri: av Gabriella
 
Du vet den känslan man får när man gjort något dumt. Och det verkligen känns i magen att detta inte var bra. Värst är det om man gjort något dumt mot en annan människa och sedan möter den personen. Visst är det svårt att titta personen i ögonen. Även om han eller hon inte vet att det var du som gjorde det så känns det hela ändå mycket obehagligt. Och det svåraste som finns är att bekänna att man har gjort något dumt och be om förlåtelse. 
 
En dum grej som jag ibland gör. Är att jag känner mig stolt! Jag känner ibland att jag är bättre och smartare än andra. Vilket uppenbarligen är mycket dumt.Eftersom jag - som verkligen vet hur det känns att ha skuld inte alls är så smart som utsatte mig för skulden. Jag kännde starkt att jag skulle skriva om detta för att verkligen försöka sträva efter att vara mer ödmjuk mot andra. För jag är inte et dugg bättre än någon annan eller smartare för den delen. Och just nu känner jag mig sämst efter som jag behövde erkänna detta.
 
I den något gamla boken skrivs det såhär: "Så säger Herren: Den vise skall inte vara stolt över sin vishet, den starke inte över sin styrka, den rike inte över sin rikdom. Den som vill vara stolt skall vara stolt över detta: att han har insikt och kunskap om mig, om att jag, Herren, verkar i kärlek, i rätt och rättärdighet på jorden, ty däri har jag min glädje, säger Herren."
 
- Kram Gabbi
 

Inga bekymmer!

Bild: Google
 
Jag har på senaste tiden börjat lyssna igenom Bibeln, som handlar om vem gud är, på ljudbok. Jag är inte speciellt bra på att läsa stora böcker, vilket denna bok verkligen är. Men det som är så intressant med denna boken är att den verkligen visar hur otroligt god gud är och hur bra det är att ha honom på sin sida. Och jag har själv märkt det i mitt eget liv!
 
Redan idag fick jag vara med om det. Där jag jobbar har det på sistonde inte varit så bra förutsättningar på jobbet. Jag har inte själv kunnat påverka det eftersom det är dom högre herrarna på jobbet som bestämmer vissa ting. Men det jag kunde göra var att be till gud för den bestämda personen, så att han kunde bli påverkad på ett bra sätt. Och idag på morgonen så kom personen bort till mig och talade om att han nu löst situationen till det bättre! Det var verkligen roligt att höra!
 
Men också genom hela mitt liv så kan jag se att gud har hjälpt mig när jag bett om det. Så att ha en sådan polare har verkligen inga nackdelar. Man behöver heller inte bekymra sig om saker som man annars skulle göra.
 
"Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar."
 
- Kram Gabbi

Tänk om det är sant?

Måleri: av Gabriella
 
Där jag kommer ifrån är det ofta väldigt mörkt och kallt på vintrarna. Och det är inte sällan man har sett en obeskrivligt vacker stjärnhimmel och även flammande grönt ljus som dansar över himlen. Alltså norrsken. Jag har alltid tyckt att det är nästan magiskt att stå ute i nattkylan, bland kristallerad vit snö som glittrar som diamanter i månskenet, och bara stirra ut i universum. Det tar nästan andan ur en. Och när man står där så börjar tankarna flyga omkring... Vart kom allt ifrån? Vad finns där ute? Är vi människor dom enda levande varelserna? Det finns ju så många biljarder av andra galaxer, stjärnor och planeter...
 
Jag tror verkligen att jag inte är den enda som tänkt dessa tankar. För mig verkar det vara som om vi är programmerade till att vilja veta mer, lära mer och uppleva mer! Det är spännande att ta reda på nya saker. Och jag tror även att vi någonstans mellan stressiga vardagar, sorg, glädje och förundran längtar efter något mer. Något som kan göra oss riktigt tillfredställda.
 
I den gamla boken (Bibeln) skriver en författare såhär: "Som en hjort längtar till bäckens vatten, så längtar jag till dig, o Gud. Jag törstar efter Gud, efter den levande Guden. När får jag komma, när får jag träda fram inför Gud?"
 
- Kram Gabbi
 

Operfekt!

'
Bild: Facebook.
 
Tro nu verkligen inte att jag är perfekt. Jag är så långt från perfekt som man kan vara känns det som ibland.
Jag har gjort så mycket dumt och tagit många dåliga val i livet. Och det var inte så länge sen jag verkligen sårade någon jag bryr mig och som jag älskar.
 
När jag var yngre ville jag inte vara kristen! Jag ville inte ha något med gud att göra. Det var inte "coolt" och inte populärt. Jag ville gå min egen väg och bara tänka på mig själv. Jag stängde ute min familj och mina vänner och hamnade i en dålig miljö med bland annat droger och sådana saker. Men min mamma bad för mig jättemycket och jag kom ur den dåliga miljön. Jag vet att jag kunde råkat värre ut än vad jag gjorde, men gud höll sin hand över mig ändå. Även om han inte gillade mina dåliga val som båda skadade mig själv och andra.
 
Jag har fortfarande mycket att lära. Dom säger ju att dåliga vanor är svåra att sluta med. Det är så lätt att tänka på sig själv istället för andra. Men det är därför det är viktigt att lära känna Gud, för då behöver man inte vara "ett hopplöst fall".
 
"Han håller fast vid mig, och jag räddar honom, jag skyddar honom, ty han känner mitt namn." Psalm. 91: 14
 
 

Vad tror du på?

Måleri: "Älvornas dans" av Gabriella
 
Det finns så många filmer och böcker om mystik och övernaturliga ting. Myter om älvor och troll och saker som vetenskapligt inte finns. Det är mycket svårt att forska på något som är osynligt för det mänskliga ögat. Och därför är det för många lättare att säga att man inte tror på något eftersom det inte är vetenskapligt bevisat.
 
Det jag tror på (Gud) kan jag heller inte se eller forska på i ett labratorium. Men på något sätt så kan jag ändå veta att han finns eftersom jag kan erfara och uppleva hans hjälp och kraft i mitt eget liv.
 
I Bibeln (en mycket gammal bok som jag tror är inspirerad av gud) skriver en författare såhär: 
"Vem är som Herren, vår Gud, han som tronar så högt, han som ser så djupt ner - vem i himlen, vem på jorden?" Enligt författaren så är gud allsmäktig - han ser allt som händer och ingen är som honom.
 
Jag tror på gud eftersom han är verklig för mig, även om jag inte kan se honom. Men jag kan prata till honom som jag pratar med vem som helst och jag vet att han hör. Men jag har märkt att det oftast är lättare att be till gud när man har problem och man behöver hjälp. Men gud vill hjälpa oss för han vet att vi är svaga och hjälplösa människor. Samma författare i bibeln skriver också såhär. "Herre, hör min bön, låt mitt rop nå fram till dig. Dölj inte ditt ansikte för mig när jag är i nöd. Lyssna till mig. skynda att svara när jag ropar.."
Det är okej att skrika ut precis vad man känner! Det är okej att vara rädd och hjälplös! 
Men för mig känns det bäst att säga vad jag känner till gud och be honom om hjälp. För då kan jag vara värkligt trygg.
 
"Han skall befalla sina änglar att skydda dig, vart du än går"
 
- Kram Gabbi

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0