I'm an addict!

Bild: Google
 
Mitt hjärta bultar så hårt att det känns som att det ska sprängas... tårarna tränger sig fram i ögonen. Du som läser detta anar inte hur svårt det är för mig att skriva det här. Det svåraste är inte att erkänna, utan rädslan och ångesten för att inte bli accepterad. Men jag ska säga det ändå, jag måste säga det.
I'm an addict.
 
Jag är beroende. På et negativt vis. Jag har varit det i många år men jag har bara inte förstått roten till problemet. Om det inte är tobak, alkohol eller droger så är det något annat som att vara beroende av att få bekräftelse av killar eller att sitta och stirra in i en sjärm i flera timmar. På senaste har det varit det sista. Serier! Jag säger inte att själva konseptet är fel. Det finns många bra serier att kolla på. Men för mig är det som en drog. Något jag blir dragen in i som kan inte kan komma mig ut ur. Inte själv. Så jag börjar med det första steget - att erkänna.
 
För känslan jag känner nu, efter att ha slösat bort flera timmar på en fantasivärld utan att kunna kontrollera det är rent ut sagt avsky för mig själv. Jag hatar mig själv just nu. Jag hatar att få mitt liv förstört. Jag planerar att göra andra saker, men nyfiken som jag är, måste jag bara kolla vad som händer i nästa episod i serien jag följer. Och så är det som att jag kommer in i en trans och plötsligt har det gått flera timmar då jag inte gjort något. Och när jag entligen har klarat att sluta för att jag är så trött att jag stupar, så känner jag mig bara tom. 
 
För folk som klarar att kontrollera sig - jättebra för er! Men jag tror det är någon större makt som försöker att kontrollera oss. På olika vis. Antingen det är beroende av alkohl, droger, serier, spel, sex och så vidare. Det kanske inte ens är ett beroende men en negativ hållning till sig själv och andra. Oavsett vad det är så så verkar det som att någon vill stjäla all våran tid. För vad vi använder tiden till är uppenbart det som har betydelse. 
 
Jag kan bara säga att det är sååå många saker som jag vill och har lust att göra för att utveckla mig själv - men som jag aldrig gör!! Just för att jag gör andra saker som inte är av betydelse. Tänk vad jag kunde varit idag ifall jag använde tiden för att utveckla mig själv för mig själv och andra istället för att slösa min tid på mina beroenden. Så jag vill sluta nu! Jag orkar inte längre förstöra mitt liv. Jag vill krossa dom bojor som binder mig. Och det vill jag göra med detta löftet som står i bibeln:
 
Andra satt i djupaste mörker,
fångna i fjättrar av järn.
De hade trotsat Guds befallningar
och förkastat den Högstes råd.
De var modlösa av vedermödor,
de stapplade utan att få hjälp.
Då ropade de till Herren i sin nöd,
och han hjälpte dem ur deras trångmål.
Han förde dem ut ur det djupa mörkret
och bröt sönder deras bojor.
De skall tacka Herren för hans godhet,
hans underbara gärningar mot människor.
Han krossar kopparportarna,
järnbommarna slår han sönder.
 
(Psalm 107:10-16)
 
- Gabby
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0