Rättfärdighet genom tro!

Bild: Google
 
I bibeln står det om en man som hette Abraham. Han trodde på Gud men han och hans fru Sara hade inga barn. Men så sa Gud till Abraham att han skulle få en son och lovade honom att han skulle bli et stort och talrikt folk. Lika talrikt som sandkornen på en strand och som stjärnorna på himlen. Abraham trodde på vad Gud sa även om han var gammal och hans fru var för gammal för att få barn. Men trots att dom mänskligt sätt inte kunde få barn så fick dom i alla fall en son. Och därför att Abraham trodde på vad Gud hade sagt så räknades han som rättfärdig.
 
Paulus, en författare i det nya testamentet skriver om honom såhär:
"Där allt hopp var ute höll Abraham fast vid hoppet och trodde, så att han kunde bli far till många folk, enligt ordet: Så talrik skall din avkomma bli. Han sviktade inte i tron då han tänkte på att hans egen kropp var utan livskraft - han var omkring hundra år gammal - och att Saras moderssköte var dött. Inför Guds löfte tvivlade han inte i otro utan fick kraft genom tron. Han gav Gud äran och var förvissad om att det Gud har lovat kan han också infria. Därför räknades han som rättfärdig. Men inte bara om honom skrevs orden räknades som rättfärdig utan också med tanke på oss. Vi skall räknas som rättfärdiga, ty vi tror på honom som från de döda har uppväckt vår herre Jesus, som blev utlämnad för våra överträdelsers skull och uppväckt för vår rättfärdiggörelses skull." Rom. 4:18-25.
 
Så om vi tror det är omöjligt för oss att bli rättfärdiga och komma till himlen så är det inte omöjligt för Gud. Om vi tror på Jesus så har Gud lovat att vi skal räknas som rättfärdiga och få dela himlen med honom. 
 
- Kram Gabbi
 
 
RSS 2.0