Never give up!

Bild: Facebook
 
Ifall vi sätter mål för oss själva och sedan inte klarar av att hålla dem, inser vi verkligen hur svaga vi är. Ord som "Jag kan inte" eller "jag klarar inte av detta" är inte så alltför främmande för mig i vissa situationer. Svårast är det att sluta med dåliga vanor - saker som man vet innerst inne inte är bra för en. Själv är mitt mål att sluta med droger som alkohol och tobak helt innan jag flyller 21 nu i sommar. 
 
När det gäller tobak är det något som vi alla kan säga är dåligt för oss. Men när det gäller alkohol så är det så otroligt många meningar om det ena och det andra varför man inte behöver sluta med det HELT. Alkohol är så socialt accepterat i vårat samhällle idag att folk höjer på ögonbrynen ifall man inte dricker i sociala sammankomster. Dricker du inte så är du antagligen gravid eller konstig! Men varför är det egentligen så konstigt att vilja vara sitt nyktra och opåverkade själv? Sitt vackra jag, utan att behöva göra bort sig eller utsätta sig själv för onödiga sjukdommar? Alkohol är en drog och när du vill sluta med den så säger den till din hjärna "Du kommer inte vara lycklig utan - du kommer inte vara lika glad". Men precis samma säger tobaken - men slutar man med den så är man jätteduktig!
 
Ni förstår sjäva ologiken i det. Hur som helst så är det inte kört för mig. Jag vet att jag kan få hjälp till att sluta om jag ber till Gud. Och jag vet också att jag kommer till att klara av det med hans hjälp. Jag citerar från den visaste mannen som levt - Salomo: "Sju gånger kan den rättfärdige falla och resa sig igen, men de onda stupar för olyckan."
 
Så ifall ni också har känt känslan att inte klara av era mål - så ge bara inte upp! Idag är en ny dag till nya möjligheter!
 
- Kram Gabbi
 

Psalm 32 - av David

Bild: Facebook
 
Lyck­lig den vars brott har förlåtits
och vars synd har plånats ut!
Lyck­lig den vars skuld har av­skri­vits av Her­ren
och vars sin­ne är ut­an svek!
Så länge jag teg ty­na­de jag bort.
Jag jämra­de mig da­gen lång,
dag och natt låg din hand tung på mig,
jag blev som en åker i som­ma­rens tor­ka.
Då erkände jag min synd för dig,
jag dol­de in­te min skuld.
Jag sa­de: Jag vill bekänna
mi­na brott för Her­ren.
Och du förlät min synd och skuld.
 
Därför ber di­na trog­na till dig
i nödens tid.
När de sto­ra vatt­nen sti­ger
når de in­te dem.
Du är min fristad,
du be­va­rar mig för nöden,
du låter ju­bel över rädd­ning­en lju­da om­kring mig.
 
Jag vill ge dig in­sikt och lära dig den väg du skall gå,
jag vill ge dig råd, min blick skall följa dig.
Var in­te som en häst el­ler mu­la ut­an förstånd -
med ty­gel och bet­sel måste de tämjas.
 
Den gudlöse drab­bas av många plågor,
men den som li­tar på Her­ren
skall om­slu­tas av god­het.
Ni rättfärdi­ga, gläd er över Her­ren och jub­la!
Al­la rättrådi­ga, ro­pa av fröjd!
 
- Gabbi
 
 

Att inte välja Gud.

Bild: Facebook
 
Jag tror på Gud därför tror jag också på bibeln och den säger att det finns en Satan. Satan var en gång en av de främsta i himlen hos gud, men han såg på sig själv och tyckte att han var bättre än Gud och han ville bli Gud själv. Därför gjorde han uppror mot honom och var han tvungen att bli utkastad ur himlen. Han och alla änglar som var med honom - det var en tredejedel av alla änglar i himlen.
 
Lägg merke till att Gud inte utrotade Satan - trots att han kunde ha gjort det på ett ögonblick. Utan han har fått tillåtelse att leva här på jorden eftersom vi människor har fått fri vilja av Gud. Gud vill inte tvinga oss att tycka om honom. Det går inte att tvinga kärlek. Just därför kunde inte Gud förgöra Satan utan vidare eftersom då skulle vi alla vara rädda för honom. Han är tvungen att låta alla se och erfara att Satan verkligen är ond och sedan låta alla människor få chansen att välja - mellan Gud eller Satan - innan han utrota honom.
 
Om alla människor kunde se och förstå hur ond Satan verkligen är - och att hans ända mål är att skada, fördärva och förgöra oss människor och att han älskar när vi lider - då skulle vi fly till Gud! Men Satan har levt ganska länge och han är också väldigt smart - just därför är hans största önske att ingen ska tro att han finns - för då kan han lura folk utan att dom ens vet om det. Han vill att vi ska tro att han är en röd leksaksfigur med horn - en saga! Tror folk det så kan han påvärka dom till vad som helst och tro mig - han skrattar åt det! 
Men om vi ser oss omkring i världen, alla krig, allt elände, all våld och all ondska. Är det verkligen så svårt att tro att det finns en Satan som frästar människor att utföra onda ting? Hur som helst så står vi inför det ultimata valet om vilken sida vi ska tillhöra. 
Så vad väljer du?
 
- Kram Gabbi
 
 

Ord om kärlek <3

Bild: Google
 
Jag tänkte dela med mig lite ord från den gamla boken som handlar om kärlek:
 
"Bättre två än en, de får riklig lön för sin möda. Om de faller kan de hjälpa varandra upp. Men ve den som är ensam! Om han faller finns det ingen som hjälper honom upp. Likaså: om två sover tillsammans har de det varmt, men hur skall den ensamme hålla sig varm?" ♥
 
"Kärle­ken är tålmo­dig och god. Kärle­ken är in­te strids­lys­ten, in­te skryt­sam och in­te upp­blåst. Den är in­te ut­ma­nan­de, in­te självisk, den bru­sar in­te upp, den vill ing­en något ont. Den fin­ner in­te glädje i orätten men gläds med san­ning­en. Allt bär den, allt tror den, allt hop­pas den, allt uthärdar den."
 
"Mi­na kära, låt oss äls­ka varand­ra, ty kärle­ken kom­mer från Gud, och den som äls­kar är född av Gud och känner Gud. Men den som in­te äls­kar känner in­te Gud, ef­tersom Gud är kärlek. Så up­pen­ba­ra­des Guds kärlek hos oss: han sände sin en­de son till värl­den för att vi skul­le få liv ge­nom ho­nom. Det­ta är kärle­ken: in­te att vi har äls­kat Gud ut­an att han har äls­kat oss och sänt sin son som förso­ning för våra syn­der."
 
"Men nu består tro, hopp och kärlek, des­sa tre, och störst av dem är kärle­ken."
 
- Kram Gabbi
 

Varför välja Gud framför ett "vanligt" liv?

 
 
Jag tycker denna sången är så vacker och den passar även till det jag ska skriva om idag.
Varför ska man välja gud framför att skita i honom och leva sitt eget liv? 
Det ända jag kan säga är det jag har upplevt själv och jag vill säga att det finns inget bättre liv än ett liv med gud.
Och även om det inte skulle finnas en himmel full av glädje och godhet så får man fortfarande ett mycket bättre liv här och nu och hjälp med allt som händer i livet.
 
Man förlorar inget att bli kristen, utan man vinner ett bra liv här och nu med glädje, lycka, spänning och mirakel -plus att man får komma till himeln sen där allt är fullkomligt. Där finns ingen onska, inget hat och ingen död. Där leker lejonen med lammen och där är man evigt vacker och slipper att skiljas från sina kära, men bäst av allt - man får leva med gud.
 
Jag menar, jag vet! För jag har testat båda delar. Jag har testat att leva ett vanligt liv utan gud och att bara göra som jag vill och det ledde bara till fördärv av mig själv, min kropp och min själ, ångest, depretion, falsk glädje som sen smakar bittert. Falsk glädje är som att dricka sig full och sedan bli bakfull och må dåligt - då först förstår man och tänker att man aldrig ska göra det igen. Jag menar, vill du verkligen leva det där vanliga, tråkiga livet? Tänker du inte att det kanske finns något mer? Något bättre? Något fantastiskt?
 
Så ger du ditt hjärta till Jesus och lär känna honom, så kommer han aldrig att överge dig! Han kommer alltid att beskydda dig och rädda dig från det onda, och även om du skulle bli prövad i livets skola, så kommer han finnas där för dig och ge dig styrka! Det som förut verkade svårt kommer att vara lätt!
 
Put God First - And you'll never be last!
 
- Kram Gabbi

Tiden rinner ut!

 
 
Jag hittade denna låten och tyckte den passade inför det jag tänkte skriva idag. Och det är att jag tror att världens historia går mot sitt slut. Det kan vara en skrämmande tanke för många men enligt bibeln, så finns det et slut på denna historian vilket jag tycker är bra. Jag menar - om det inte skulle finnas et slut på ondskan och elendet som finns här - då skulle inte gud vara god!
 
Men läser man det som står om vad som ska hända så är vi inte så långt ifrån. Det står bland annat att kunskapen ska öka på jorden, krig, rykten om krig och elände. Visserligen har det funnits krig ganska länge, men våldet har ökat. Och kunskapen har definitivt ökat - det är bara att titta ned på sin Smart Phone!
 
Jag tror vidare att gud är rättvis och det vill säga att all onska som människor inte har ångrat kommer få sitt straff. Jag menar tänk till exempel på Hitler som dödade massor av människor. Förtjänar inte han ett straff för det onda han gjorde? Ska han bara få spilla oskyldigt blod utan att det händer nåt. Nej, naturligtvis inte.
 
I den sista boken i bibeln som berättar om jordens slut står det bland annat såhär: "Och jag såg en annan ängel flyga över himlens mitt. Han hade ett evigt evangelium att förkunna för jordens invånare, för alla länder och stammar och språk och folk, och han sade med hög röst: ”Frukta Gud och ge honom er hyllning, ty stunden för hans dom är inne. Tillbe honom som har skapat himlen och jorden och havet och vattenkällorna.”
 
Här står det altså att om vi vill vara på den säkra sidan - så borde vi lära känna gud och tillbe honom.
Gud vill ju rädda oss från ödet - just därför skickade han sin son för att dö istället för oss!
Tar vi detta på allvar och söker honom av hela hjärtat så kommer vi att bli räddade.
 
- Kram Gabbi

Demoner och onda andar!

Bild: Google
 
Jag vaknade idag av en mardröm. Den var så hemsk och verklig och det var demoner i mänsklig form. Demoner och onda andar är fallna englar som en gång var goda, men som följde efter Lucifer, altså Satan.
Jag blev rädd och ringde mina mamma som jag brukar göra när jag är rädd. För hon har svar på det mesta.
 
Hon sa att när Lucifer gjorde uppror mot gud i himlen, blev en tredje del av alla englar (som hade valt att följa satan) också kastade ned från himlen med honom. Det vill säga att för varje demon finns det två englar. Och i början av jordens historia - när syden kom in i världen på grund av Adam och Eva. Så hade satan rätt till denna jord efter som människorna hade beträtt satans territorium med att inte följa gud. 
 
Men Gud hade en plan för att rädda oss - och med en gång Jesus gav upp sin ande på korset så hade Jesus köpt tillbaka rätten till denna jord och männiksorna med sitt blod. I och med att han hade tagit på sig allas synder och tagit på sig vårat straff. Och demonerna som är satans tjänare har bara ett mål - att förstöra och förgöra männiksor så att dom inte vill ha något med gud att göra och på så sätt går förlorade, blev jätterädda när Jesus dog eftersom han då hade segrat över det onda och har nu all makt. Så om man ber till Jesus - och bara nämner hans namn så skälver demonerna av rädsla. Så man behöver inte vara rädd om man tror på Jesus och ber till honom.
 
- kram gabbi

Et annat perspektiv

 
Bilder: Google
 
Jag tänker inte skriva så mycket av mig själv idag utan bara dela med mig av några ord ur en bok i bibeln som heter predikaren: "Människans öde och dju­rens är ett och det­sam­ma: hon dör som de. Sam­ma livs­an­de bor i dem båda. Människan är in­te förmer än dju­ren. All­ting är tom­het. Allt går mot sam­ma mål: allt har kom­mit av jord, och allt blir jord igen.Vem vet om människor­nas livs­an­de sti­ger uppåt, mot höjden, me­dan dju­rens sjun­ker neråt, mot jor­den?
 
Jag insåg att det in­te finns något gott för människan ut­om glädjen i ar­be­tet; det är hen­nes beskärda del. Vem vi­sar människan vad som kom­mer ef­ter hen­ne? Vi­da­re såg jag al­la de våldsdåd som begås un­der so­len: de förtryck­ta gråter men ing­en tröstar dem, förtryc­ka­ren övar våld mot dem men ing­en hjälper dem.
 
Jag sa­de: De döda, som re­dan gått bort, är lyck­li­ga­re än de le­van­de, som ännu är kvar i li­vet. Men lyck­li­gast är den som ännu in­te är till, den som slup­pit se allt det on­da som sker un­der so­len. Jag såg att all strävan och all framgång bott­nar i den enes av­und mot den and­re. Även det­ta är tom­het, ett ja­gan­de ef­ter vind."
 
Jag kan inte säga annat än att jag håller med författaren. Därför e det tur att det i samma bok står att det kommer finnas ett bättre ställe att komma till... ett paradis..
 
- Kram Gabbi

Är du Salig?

Bild: Google
 
Jag måste säga att jag inte varit helt salig på senaste. Inte riktigt mig själv. Jag har inte fått nog sömn eller vila. Men samtidigt har man samma press på sig att prestera på arbete och i studier om man nu håller på med det. Men förr i tiden, på den gamla bibelns tid, hade man faktiskt sörjetid i en månad efter någon kär hade gått bort. Altså 30 dagar i lung och ro för att bara komma över det värsta och bli normal igen.
 
Idag har man inte tid eller råd att ha någon sörjeperiod. Nä - allt ska vara tillbaka till det normala helst dagen efter man fått det tråkiga beskedet. Det funkar inte så riktigt i verkligheten. 
Och det är svårt för mig att vara riktigt glad just nu. Jag är inte så salig - som betyder lycklig. Jag känner bara ångest och så... Man känner bara att man vill bara bort från vardagen och rymma nånstans.
 
Men jag får hålla ut lite till... För helt ensam är jag inte i detta.. Gud säger såhär:
 
"Sa­lig är den som håller ut då han prövas; när han har bestått pro­vet skall han få det evi­ga li­vets se­gerkrans, som Gud har lo­vat dem som äls­kar ho­nom."
 
- Gabbi
 
 

Fly till honom.

  
 
Tycker denna låten är så vacker!
 
Bild: Facebook
 
Att ha bra föräldrar är nog den bästa gåvan ett barn någonsinn kan få. Jag hade tur med mina, men alla föräldrar är fortfarande bara människor och gör fel som alla andra. Dom flesta föräldrar vill sina barn väl. Men jag känner även de som inte hade lika mycket tur med sina. 
 
Och om man någon gång skulle känna sig besviken eller missnöjd med sina föräldrar så finns det en förälder som aldrig gör fel och bara vill sina barn väl till 100%. Gud är en sådan förälder.
Som barn förstår man såklart inte lika mycket varför man måste gå igenom vissa saker som till tider kan verka jobbiga. Men ens föräldrar vet att man kan inte bara få allt på et silverfat för då skulle man vara oförberedd på sitt kommande vuxenliv med ansvar och allt vad det heter. 
 
"Nothing worth having comes easy". Och det är därför man i livet också kommer till att möta svårigheter efter som det kommer få oss att växa och bli starka. Men har man Gud som fader så behöver man inte behöva gå igenom något själv. Gud kommer inte låta oss gå igenom något han vet vi inte kommer klara av med hans hjälp. Och det kan vara en tröst för kommande tider av osäkerhet. 
 
"Herren är god mot dem som hoppas på honom,
han är ett värn på nödens dag,
han tar sig an dem som flyr till honom"
 
- Gabbi
 

Ensam i stormen

Måleri: av Gabriella
 
Det har varit en jobbig och sömnlös vecka som ni förstår från förra inlägget. Så har inte orkat skriva så mycket. Jag har så många tankar som flyter omkring och det kan kännas som jag är som flickan på bilden, ensam och övergiven i stormen.. Tårar faller som regnet och tar aldrig slut. Livet är så kort och människan är så svag och förgänglig.
 
Men trots allt så vet jag att gud vet hur jag känner och vad jag tänker. "Innan ordet är på min tunga vet du, Herre, allt jag vill säga. Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. ... Du du skapade mina inälvor, du vävde mig i moderlivet... Du kände mig alltigenom, min kropp var inte förborgad för dig, när jag formades i det fördolda, när jag flätades samman i jordens djup. Du såg mig innan jag föddes, i din bok var de redan skrivna, de dagar som hade formats innan någon av dem hade grytt. Dina tankar, o Gud är för höga för mig, väldig är deras mångfald. Vill jag räkna dem är de flera än sandkornen, når jag till slutet är jag ännu hos dig." (Psalm 139) 
 
Vad skulle jag gjort utan gud... det vet jag helt ärligt inte. Hur skulle jag överleva? 
Även om jag inte förstår varför saker och ting händer är det skönt att veta att jag inte är ensam. Folk dör hela tiden och vi kan inte alltid förstå varför. Men denna världen är grym och ond och ibland kan det nog vara skonsammare att dö.. Jag försår till exempel att folk som inte känner gud tar livet av sig.. Vad är det för värld att leva i om man inte har något hopp eller någon hjälp utan bara massa ångest? Men ifall man lär känna gud, så behöver man inte känna på det viset.
 
"Den som bor i den Högstes skydd och vilar i den Väldiges skugga, han säger: "Herren är min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.. Han täcker dig med sina vingar, under dem finner du tillflykt.."
 
- Gabbi
 
 

Döden, vad händer sen?

Måleri: av Gabriella
 
I samband med att jag har förlorat en vän, en som miste sitt liv alltför tidigt, har jag börjat tänka mer över vad som händer när vi dör. Döden är inget positivt tema men vi ska alla dö en gång och därfor kan det vara bra att vara förberädd. Såklart är det ingen som riktigt kunnat forska på döden men eftersom jag tror på bibeln kan jag bara meddela vad den säger om detta tema.
 
Många tror att vi har en odödlig själ som flyger upp till himlen när vi dör. Men i bibeln finns det ingenstans där det står att själen är odödlig. Däremot står det såhär: "De levande vet att de skall dö, men de döda vet ingenting. De har ingen lön att vänta, minnet av dem är borta. Det är slut med deras kärlek, deras hat och avund, aldrig mer tar de del i det som sker under solen." (Pred. 9: 5.6) 
 
Altså, om de döda inte vet någonting då kan de ju inte ha en odödlig själ. Vidare beskriver bibeln att vi skal uppstå och att döden är som en sömn: "Många av dem som sover i mullen skall vakna, några till evigt liv, andra till skam och evig fasa." (Dan 12: 2) Och jag menar, det är vel ingen mening i att vi en gång ska uppstå från döden om själen redan är odödlig. Men hoppet att de goda ska uppstå till evigt liv är fortfarande där, och det är alltid en tröst för alla som mist någon kär person. Och jag tror det är därför det också står såhär: 
"Sa­li­ga de som sörjer, de skall bli trösta­de" för sen ska det inte finnas någon sorg och inte heller några tårar.
 
- Kram Gabbi
 
RSS 2.0