Relationer #3

 
 
Bilder: Facebook
 
Hur hittar man äkta kärlek? Hur vet man vem som är den rätta? Hur vet man att förhållandet kommer att vara?
Det är några frågor jag vill skriva om idag. Och som ni ser på bilderna över så kan ni nog räkna ut hur jag har tänkt. Eftersom jag tror på Gud så tar jag upp detta om relationer ur ett kristet perspektiv. Statestiken visar faktiskt att skillsmässorna i USA bland kristna inte är så mycket färre än vad det är bland icke kristna. 
Det säger ganska mycket att även om någon säger sig vara kristen så kan man inte döma efter vad dom gör. Alla är vi bara människor och den riktiga mallen att titta efter är Jesus och endast honom.
Bara genom hans nåd och att man själv väljer att tillhöra honom varje dag kan man klara av att älska sina medmänniskor med allt det innebär.
 
Men steg 1. för att ha en bra relation vad jag tror, är att söka efter och lära känna Gud. Eftersom Gud är 100% kärlek och allt gott kommer från honom är det logiskt att man kommer över i steg 2: att kunna älska varandra ännu mer med hjälp från honom. Att man kan släppa sitt ego och tänka på sin parter först innan man tänker på sig själv. Steg 3. är att hålla kontakten med Gud varje dag. För det är bara så man kan hålla en stadig kurs mot ett bra mål. Och då kan man vara säker på att relationen kommer att vara och hålla. För förälskelse är en känsla som kommer och går. Att älska någon över längre tid är ett val man måste ta och något man måste kämpa för. Livet går upp och ned. Man måste vara medveten om att det blir tuffa tider och att livet inte bara är en dans på rosor.
 
Hur vet man då vem som är den rätta? Jag tror man kan veta det. Men jag tror det är mycket lättare att veta det om man frågar Gud och ber om saken. Det viktigaste är i alla fall att man har samma värderingar i livet och har samma mål. Det blir svårt om man tror olika saker och har olika mål. Då kan man inte vara ett lika bra team och det kommer bara att bli kaos!
Bibeln säger såhär:
 
"Älsklighet kan bedra, skönhet förgår,
för sin gudsfruktan skall en hustru prisas."
Ords. 31:30
 
- Kram Gabbi
 

Relationer #2

 
 
Bilder: Facebook.
 
Vill du ha en bra parter borde du börja med dig själv. Det hjälper inte att se snygg ut på utsidan för att få en relation som varar. Det är hälsosamt att vårda sin kropp men det viktigaste för att ha en bra relation är att vårda sitt hjärta. Skönheten som vissnar bort när man blir äldre kan istället överföras till hjärtat. 
Det kommer göra så att du ändå blir vacker.
 
En trevlig person är mycket vackrare än en som är vacker på utsidan men är otrevlig.
Är du vacker så var glad och tacksam över det! Man kan inte hjälpa hur man ser ut. Alla är unika i sig själv och därför borde man inte gemföra sig med andra. Att må bra och vara glad är det finaste smycket någon kan ha.
 
Respektera dig själv och andra så kommer du att bli respekterad. Vad hjälper det om du får mycket uppmärksomhet från det andra könet om du inte blir respekterad. Gå inte med på att göra något du inte vill. Låt ingen utnytja dig på grund av din kropp eller ditt utseende. Sätt gränser. Det inger trygghet.
Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
 
I Bibeln står det: "Stå in­te i skuld till någon, ut­om i er kärlek till varand­ra. Ty den som äls­kar sin medmänniska har upp­fyllt la­gen. Bu­den Du skall in­te begå äkten­skaps­brottDu skall in­te dräpaDu skall in­te stjälaDu skall in­te ha begär och al­la and­ra bud sam­man­fat­tas ju i or­det: Du skall äls­ka din nästa som dig självKärle­ken vållar in­te din nästa något ont. Kärle­ken är alltså la­gen i dess full­het." (Rom 13: 8-10.)
 
- Kram Gabbi
 
 
 

Relationer #1

Bild: Facebook
 
Jag tänkte köra en liten enkel serie som handlar om relationer. Just för att jag är ung och det är et viktigt tema för många unga. På Facebook gillar jag en sida som heter "Love is Courtship" och där finns det mycket inspiration att hämta om förhållanden. Love is courtship betyder altså att kärlek är uppvaktning.
 
Och som bilden säger: När det som står överst på din lista är att göra din parter glad - så är det verkligen kärlek.
När man verkligen älskar någon så får det en att tänka på han eller henne mer än på sig själv. 
Man vill inte annat än att göra den andre lycklig. 
Jag tror att detta är svårt att göra av sig själv. Ja - det kanske är lätt när man är nykär. Men efter en stund är det lätt att man börjar ta varandra för givet och bli mer och mer självisk. Man ser sin partner som en bekvämlighet istället för en gåva.
 
Därför tror jag att äkta kärlek som varar - är något man måste välja och kämpa för. Och det är även något som man kan få hjälp till av Gud. 
I Bibeln står det såhär om kärlek:
"Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den."
 
Och när jag tänker på mig själv så ser jag att detta är verkligen något jag inte är av mig själv. Därför tror jag att ett förhållande där båda får hjälp av Gud - varar längre. Och jag tror heller inte det är så konstigt att det finns så många som blir skilda idag. Just för att man tror att kärlek bara är en känsla. Och när man inte "känner" för att vara älska sin parter längre - så kan man bara ge upp och gå till någon annan. Jag tror inte det är så det borde fungera.
 
- Kram Gabbi
 
 
 
 

Töm ut ditt hjärta som vatten!

Bild: Facebook
 
Vår far i himlen älskar oss och vill ha et personligt förhållande till oss. Vi kan komma till honom precis som vi är och behöver inte göra något innan. Vi kan inte bli bättre av oss själva, bara med Guds kraft och nåd. Och den kan vi inte få om vi inte går till honom eftersom vi har fri vilja och själv måste bestämma oss för det. 
Att va kristen betyder att ha ett personligt förhållande till Gud. Det betyder inte att man behöver lägga av sig hjärnan och sitt sunda förnuft. Gud själv skapade ju våra hjärnor just för att vi skulle använda dem på ett bra sätt.  Att va äkta kristen är inte att va med i någon kostig rörelse med konstiga riter.
 
Du kan vara dig själv där Jesus är mallen. Men ditt förhållande till Gud är personligt och nära. Det är att kunna be om hjälp i svåra situationer och att lita på att man får det. Det är att vara glad och lycklig och att älska sina medmänniskor som sig själv - genom hans kraft.
Det är att inse att man är svag och inte klarar av något av sig själv. Det är att inse behovet av gudommlig hjälp.
Visst kan människor klara av saker och nå mål utan att tro på Gud. Men oftast är det pågrund av självrespekten och presset av vad man borde göra. Att få Guds hjälp är att göra dessa saker av kärlek till andra. Hans kärlek fyller oss till brädden och strömmar i sin tur över till andra. 
 
Men det börjar med att ta steget mot honom som är personligt intresserad av var och en som han har skapat. Han intresserar sig för allt som händer med oss. Om vi är glada och muntra ser han det. Han lägger märke till om vi är stressade och oroliga. Ingen uppriktig bön kommer över våra läppar utan att vår far i himlen vet om det. "Han helar dem som har förkrossade hjärtan, deras sår förbider han." Ps 147:3.
Och klagovisorna 2:19 står det: "Stig upp om natten och ropa vid början av varje vakt, töm ut ditt hjärta som vatten, öppna dig inför Herren." Det betyder att vi kan gå till honom med alla våra behov, våra glädjeämnen, våra sorger och bekymmer. Låt Gud få veta vad du ängslas för. Ingen börda är för tung för honom. 
 
- Kram Gabbi
 

Änglavakt

Bild: Facebook
 
Jag undrade vad jag skulle skriva om idag och bläddrade igenom mina bilder och hittade denna. Jag tycker att den är så mäktig och att den talar lite för sig själv. 
 
Och av mina erfarenheter och av andras så vet jag att man kan ta Gud på ordet. Jag har flera gånger upplevt Guds beskydd och hjälp. Jag skulle inte vara i livet idag om det inte vore för honom. Denna världen är ond och hämsk - just därför är det viktigt att be om änglavakt och beskydd varje dag. Utan guds beskydd är man helt utblottad för faror.
 
"Jag sökte mig till Herren och han svarade mig,
han befriade mig från all fruktan.
Se mot honom och stråla av glädje,
sänk inte blicken i skam.
 
Jag eländige ropade, Herren hörde,
han räddade mig ur all min nöd.
Herrens ängel håller vakt
kring hans trogna och räddar dem.
 
Se och smaka Herrens godhet,
lycklig den som flyr till honom!
 
Frukta Herren, ni hans heliga,
de som fruktar honom lider ingen brist.
Lejon kan lida nöd och hungra,
de som sökt sig till Herren saknar ingenting."
(Psaltaren 34:5-11)
 
- Kram Gabbi

Nature Calls - men varför?

Bild: Privat
 
Måste bara ta med denna bilden från våran fantastiska skidtur igår. Norge är otroligt vackert. Och bilden passar även bra till det jag tänkte dela med mig idag - ett citat från boken "Vägen till Kristus".
 
"Guds skapelse kommer att undervisa oss om vi bara vill lyssna. vi får lära oss mycket viktigt om lydnad och tillit. Vi lär av stjärnorna. De följer sina fasta banor genom rymden. I alla tider har det varit så. Ända ner till den minsta atom följer skapelsen Skaparens vilja. Gud tar hand om allt som han har skapat. Han uppehåller allt i universum, alla världarna i rymden som vi inte ens kan räkna. Men också sparven. Den lilla, bruna sparven får vad den behöver. Den sjunger utan rädsla sin enkla sång. 
 
Vår far i himlen ser på oss med ömhet. Han följer oss med blicken när vi går till arbetet. Han ser oss när vi ber och när vi sover. Han ser oss när vi stiger upp på morgonen. Han ser den rike som ställer till med fest i sin dyra villa. Han ser den fattige som samlar sina barn runt bordet till en torftig måltid. Vår far i himlen ser dem alla och han betraktar dem med ömhet. Han ser varje tår som faller. Han ser varje leende. Om vi bara helt och fullt kunde tro på Guds omsorg, skulle vi slippa onödiga bekymmer. Vi skulle kunna lämna allt åt Gud. Vi skulle inte vara så besvikna. Allt, stort och smått, kunde vi lämna i hans händer. Våra bördor är inte för tunga för honom. Han blir inte stressad av våra bekymmer. Vi skulle få en frid och en vila som vi inte trodde fanns. 
 
Låt dina sinnen fyllas av intryck. Gläds över jordens skönhet, men låt dina tankar vandra vidare till den värld som ska komma. Där ska det inte finnas ynd och död. Över naturen ska inte förbannelsens skugga vila. Se de räddades hem för din inre syn. Det blir härligare än bilderna i fantasin. Ja, mera underbart än vi kan tänka oss. Naturen skiftar. Guda har lagt ned så många olika gåvor i den. I dess växlingar får vi bara en liten glimt av hans härligeht. Det står skrivet: "Vi förkunnar ... vad inget öga sett och inget öra hört och ingen människa anat, det som Gud har berett åt dem som älskar honom." 1 kor 2:9."
 
- Kram Gabbi

Att känna sig ledsen

Bild: Facebook.
 
Förlåt att jag inte har skrivit på ett tag nu men det är för att jag har flyttat och har haft mycket att göra med flytten. Jag bor nu i Norge men tänker fortsätta blogga här så gott det går. 
Jag valde den bilden eftersom det jag kände mig lite så ikväll. 
Det har varit en strålande dag egentligen men har kommit underfund med mycket i mitt liv som jag inte riktigt har fått svar på innan. Jobbiga grejer som man har förträngt som kommer upp igen och som man äntligen får prata ut om. Jag tror inte jag är ensam om att ha något jobbigt förflutet.
 
Och när jag kände det som värst så kände jag bara för att kasta mig in i Jesus kärleksfulla armar för att få tröst. Det är det som är det fina med honom. Han vet hur vi har det. Vi behöver inte vara ensama med honom. Han vill trösta och hjälpa oss. Han älskar oss så mycket och vill inte att vi ska vara ledsna. Och att prata med någon medmänniska om problemen är också väldigt bra. Man lättar på sina bekymmer och sina bördor. Alt bli lättare då. Även att skriva om Gud här på bloggen får mig också att må bättre.
 
Jag har verkligen kommit underfund med att detta att jag inte kan göra något i mig själv för att bli bättre. Ingen kan det. För en 100% ren, helig och kärleksfull Gud spelar det inte roll med vad vi gör för gott. Vi bli inte bättre och vi kommer inte till himlen för det. Det är ändast på grund av Jesus nåd och gåva att vi kan komma till honom och bli frälsta. Och genom att lära känna honom få den kraften och kärleken till att vilja göra gott mot andra.
Det är just därför jag behöver honom så mycket. Och att det är så viktigt att jag får "påfyll" av honom varje dag. Annars är det som att gå tom för energi. Man orkar inte mer. Man måste uppretthålla kontakten med honom. För utan Jesus är jag ingenting - men i honom är jag allt!
 
- Kram Gabbi

Vill du ha frid?

 
 
Idag tänkte jag dela med mig denna videon av Natalia Cavalheiro, som jag tycker passar mycket bra till det förra inlägget. 
Den handlar om all skit man går och bär på i livet, dåliga vanor man inte kan släppa och att Jesus önskar att ge oss vila och frid.
För att få den friden måste vi låta honom ta bort våra bördor och synder som tynger oss i och med att vi ber om förlåtelse. Sen måste vi tro att vi har fått det och ta imot hans frid i hjärtat när vi ber honom att komma in i vårat liv. Att bli fri från bördor som tynger oss kan vi inte klara av själva - endast Jesus nåd kan göra oss fria. Det handlar om att ha en daglig kontakt med honom, prata med honom och lära känna honom genom bibeln och bra andliga böcker. Jag rekommanderar starkt den boken jag skriver om för tre inlägg sen som heter "Vägen till Kristus".
 
Tänk inte att Jesus inte kan frälsa just dig eller förlåta dina synder. Jesus kom till oss på jorden just för att frälsa svaga människor som oss. Han älskar oss och vill inte att vi ska gå miste om et evigt liv med honom i paradiset. Eller att vi ska gå miste om alla velsignelser och bra saker han vill ge och lära oss i detta livet. Men tänk såhär. Tycker du inte om Jesus eller har lust att lära känna honom så kommer du heller inte trivas i himlen där han är i centrum och där allt kretsar kring honom. Det är en intressant tanke men den är sann. Lär du inte känna honom nu och tar imot hans stora nåd med frälsning. Hur tror du att du ska kunna trivas i himlen sen?
Vill du verkligen gå miste om allt det? Det är en allvarlig fråga så ta inte lätt på den. Säg inte att det inte betyder något för detta handlar om liv och död.
Tänk på allt Jesus har gått igenom och lidit för våran skull! Han kom ned från paradiset i himlen och blev fattig för att vi skulle bli rika. Han led så att vi skulle få evigt liv och härlighet. Ska hans blod på korset vara förgäves för dig?
 
- Kram Gabbi
 

Det viktigaste!

Bild: Facebook.
 
Jag sitter här och hör vårregnet trumma på fönsterutan. Det är rätt härligt när det rägnar sådär och det ändå är varmt i luften. Det får mig att tänka på Herrens godhet mot alla levande varelser och mot alla som söker sig till honom. Han är som et friskt vårregn som ger liv och växt! I min blogg har jag som ni har märkt verkligen försökt förmedla att Gud är god och inte ond. Att han är kärlek. 
 
Men det hjälper inte att bara acceptera att han är god eller fakta om honom, om man inte verkligen accepterar honom i sitt hjärta. Varje dag. När man närmar sig Gud så kanske man i början känner ett obehag av att man inte är perfekt. I Guds närhet inser vi att vi nemligen är svaga och syndiga människor. Men det bästa med Jesus är att vi kan komma till honom precis som vi är. Med all skit vi har i bagaget! Han säger: "Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor, så skall jag ge er vila." Han står med öppna armar och väntar på oss! Han önskar verkligen att ta av oss alla skuldkänslor och täcka oss i sina rena och vita kläder, så vi kan få frid. Hans kärlek drar människor till sig. Men han tvingar ingen. Och står du emot hans milda röst så kommer du förlora alla välsignerser och bra saker han så gärna vill ge oss. "Om ni hör hans röst idag, förharda inte era hjärtan."
 
"Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig." Att han vill äta med oss, betyder att han vill ge oss andlig mat så blir starka i tron och får leva. Han står och bankar vid ditt hjärtas dörr. Vänta inte med att släppa in honom i ditt liv. Du kommer inte ångra. Ditt liv kan bara bli bättre och lyckligare. Han kanske som en kärleksfull far som manar dig att släppa saker som du kanske är van med. Men som inte är bra för dig. Det kan vara allt från alkohol till dålig attityd. Men han kommer inte be dig ge upp något som är till ditt bästa och som kommer göra dig lycklig. Så varför vänta? Detta livet är kort och jobbigt! Vad vill du ska hända sen? Vill du verkligen att det ska vara allt och sen bara slut för evigt? Vänta inte, för du vet aldrig när det kan vara försent!
 
 
Ps: Om du vill veta mer och få mer hjälp så kan jag starkt rekommendera att du beställer hem den boken jag skriver om i förra inlägget. Den är verkligen sjukt bra, kort och lätt att förstå. Jag håller själv på att läsa den nu. ;)
 
- Kram Gabbi

Guds kärlek till människan

Bild: Skandinaviska Bokförlaget.
 
Idag tänkte jag rekommandera en bok för er som ni kan hitta på: 
 
http://www.skandinaviskabokforlaget.se/produkter/4-vagen-till-kristus-pocket.aspx
 
 
Och jag tänkte dela med mig lite av första kapitlet så ni vet om det är något som kan vara av intresse.
 
 
"Både naturen och Bibeln talar till oss om Guds kärlek. Vår far i himlen ger oss liv, visdom och glädje. Se på allt det sköna och underbara i naturen. Tänk på hur det fyller våra behov. Men det är inte bara anpassat till människans behov. Det är till för alla skapade varelser och gör dem lyckliga.
  Solskenet talar till oss om Skaparens kärlek. Det gör också regnet som friskar upp jorden. Det gör åsarna, sjöarna och slätterna. Allt talar om Guds kärlek. Hans händer ger oss det som vi behöver varje dag Han ger sina skapade väsen mat.
  Vi kan använda Davids underbara ord. I en av sina psalmer skrev han så här:
 
"Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid. Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger." Ps 145:15,16
 
 Gud skapade Adam och Eva. Han gjorde dem fullkomliga. De var heliga och lyckliga. Världen var vacker när den kom ur Guds hand. Förbannelsens skugga fanns inte där. Ingenting vissnade och ingen åldrades och dog.
  Så hände det att Adam och Eva var olydiga mot Gud. De bröt hans kärleks bud och sorg och död kom in i världen. I Bibeln står det att för människans skull blev jorden förbannad. Men till och med i lidandet som synden förde med sig, visade Gud sin kärlek. Han tillät att tistlar och törnen växte upp. Livet på jorden blev svårt och besvärligt. Människorna måste arbeta och trötta ut sig. Men också det var en del av Herrens plan att lyfta människan ur avgrunden, ur det fördärv som synden störtat henne ner i.
 
 Men det finns inte bara nöd och lidande i denna syndiga värld. I själva naturen finns det mycket som ger tröst och hopp. Tistlarna blommar och rosorna täcker törntaggarna. "Gud är kärlek." Så står det på varje svällande knopp och på varje grässtrå som spirar. Varje fågel som fyller luften med sång bärs av Guds ömma omsorg. Blommorna med sina skiftande färger vittnar om Gud. De sprider sin doft och talar om honom. Träden med sina mäktiga, gröna kronor påminner oss om honom. Allt talar till oss om vår far i himlen som tar hand om oss och vill göra oss lyckliga. "
 
 
...fortsättning följer i boken "Vägen till Kristus" av Ellen G. White. Den finns att köpa för 50 kr i pocket format på det Skandinaviska Bokförlaget.
 
- Kram Gabbi

Ordspråksboken

Bild: Facebook
 
Vi måste se framåt! Vi kan inte låta det jobbiga i det förflutna förstöra våran framtid! 
Vi måste tänka positivt, lära av våra fel och starta om.
 
 
Jag tänkte idag bara dela med mig av 3 vers från ordspråksboken som skrevs av en vis Kung som hette Salomo.
 
"Som glasyr över lera är smicker på tungan och ondska i hjärtat."
 
 
"Vännens örfil är ärligt menad, fiendens kyssar vill bedra."
 
 
"Bättre öppen kritik än dold kärlek."
 
- Kram Gabbi

He is strong enough! - Stacie Orrico

 
 
Jag hittade denna låten av Stacie Orrico och tyckte den passade perfekt just i min situation.
Den handlar om att Gud är stark nog att ge oss en andra chans i livet att göra saker bättre!
För Gud är allsmäktig och han älskar oss!
 
Det var länge sen jag lyssnade på den - men den är lika vacker! ♥
 
Bild: Facebook
 
"Så äls­ka­de Gud värl­den att han gav den sin en­de son, för att de som tror på ho­nom in­te skall gå un­der ut­an ha evigt liv."
 
Joh. 3: 16
 
- Kram Gabbi

Ny början!

Bild: Facebook
 
Jag skrev i förra inlägget att mitt mål var att sluta med alkohol och tobak innan jag fyller 21 nu i sommar. Jag måste vara ärlig med er och säga att jag inte riktigt hade bestämt mig för att sluta på grund av dom gångerna när det faktiskt är roligt och allt går bra. Alkohol är en drog. Det är inte lätt att sluta - och det är en social börda som alla bär - och ingen tycker sig överleva utan. Hursomhelst så vet Gud precis vad jag skrev i förra inlägget - och han är inte långt undan...
 
..För på Valborg fick jag verkligen igen uppleva hur alkoholen i verkligheten inte är annat än djävulens piss - som dom visa beskriver det som. Jag lovar det var ungefär värsta natten i mitt liv - inte egentligen för att det hände så jättemkt hemskt med MIG - men jag fick på et mystiskt sätt en helt annan bild än vad jag brukar att få. Allt kändes så otroligt jobbigt. Jag fick ungefär panikångest och trodde att mitt liv var över och jag ville bara dö. Och där och då tänkte jag - Aldrig mer! Nu har jag fått nog på riktigt! Det kändes som om Gud lät mig ha extra jobbigt för att jag verkligen skulle innse varför jag ska sluta och att jag måste sluta! Jag vill inte bli alkoholist, eller förstöra mitt liv, mina realationer, min kropp, min hälsa , min hjärna och allt det som alkoholen med glädje förstör!
 
Jag måste erkänna för er att alkoholen har varit mitt största problem, större än drogerna som jag höll på med förut. Inte för att jag varit som en misbrukare och hållit på varje dag - men för att den har förstörst så mycket i mitt liv - inte alltid - men dom där få gångerna när det inte går bra - kan förstöra otroligt mycket. Så till er som tycker ni klarar det och att ni har koll - It's all in your head! För det kommer en dag när du inte har koll längre - och då kan du vara på randen att förstöra ditt liv! Jag är i alla fall DONE, DONE, DONE! Jag är helt färdig med alkohol nu. Nu är det ett nytt liv, en ny början - Gud gör allt nytt och perfekt!
 
Tack till honom, tack till er som stödjer mig och tack till min familj! ♥
 
- Kram gabbi
RSS 2.0