Att ge är saligare än att få..?

 
 
Bilder: Facebook
 
 
Jag har tänkt på detta med att ge på senaste. Min mamma har alltid varit duktig på att ge av sig själv och sina pengar till andra som har det sämre ställt. Det har jag alltid tyckt varit väldigt fint att göra. Men när hon igår frågade mig om inte jag ville börja ge något av min lön till välgjörenhet och för att hjälpa andra människor så kände jag att det knöt sig i magen. Jag vill väl inte ge något, tänkte jag! När jag har jobbat och slitit för min lön och den äntligen har kommit på kontot så förtjänar jag ju allt själv! Men något inni mig sa att jag borde tänka lite över vad jag skulle göra.
 
Av mig själv är jag snål som bara det och vill inte alls ge något åt någon! Jag vill ha allt själv eftersom jag tycker att jag har förtjänat pengarna jag har jobbat för. Men hur kommer det sig att fattiga människor i fattiga länder är så glada och givmilda? Hur kan dom som har så lite ge så mycket av sig själva? Jag har träffat sådana människor när jag varit länder som till exempel Ryssland och Ukraina. Vi i skandinavien vet inte hur det är att svälta eller lida nöd. Vi känner heller inte behovet för att hjälpa andra lika mycket eftersom vi själva har det så bra. Men har vi verkligen förtjänat pengarna vi har jobbat för så att vi ska ta allt till oss själva? Det var ju bara tur att vi blev födda här och inte där. En rejäl tur eftersom så många procent i världen är fattiga och bara ett fåtal är rika. 
 
Så jag bad om saken och kände mig därefter överbevisad om jag borde göra något. Så jag bestämde mig att ge i alla fall! Man kanske inte har möjlighet att ge så mycket, men man kan ge åtminstonde lite. Något för att hjälpa någon nödlidande person. Så jag bestemde mig att ge något varje månad till en hjälporganisation som jag vet gör mycket bra och där jag vet att pengarna faktiskt går till att hjälpa och inte till annat. Organisationen heter ADRA och dom har olika projekt över hela världen. ADRA i Norge har nu bland annat ett projekt som heter "Keeep Girls Safe". Och det går ut på att hjälpa speciellt tjejer som är utsatta för att bli sålda till människohandel. Så jag hoppas att mitt lilla bidrag kan hjälpa någon tjej till ett bättre liv istället för att kanske bli såld till prostitution.
 
Vill du också vara med att göra världen till ett bättre ställe, så vill jag starkt rekommandera att ge dina pengar till just ADRA. De kan ha andra projekt i Sverige än just "Keep Girls Safe", eftersom varje ADRA land fokuserar på olika saker. Men det hela handlar om medlidande. Alla bidrag hjälper.
 
Här kan du hitta information om ADRA http://adra.se/ 
 
- Kram Gabbi 
 

Chockerande men ändå ganska logiskt...

 
 
Jag är bara tvungen att dela med mig av denna videon här på bloggen för jag tyckte den var väldigt bra!
Och det är otroligt tragiskt att så många dör av cellgiften istället för själva cancern.
 
Bild Facebook
 
Altså missta mig inte! Det är inte så att jag själv är helt vegan, att jag aldlrig äter kött på McDonalds eller är super super nyttig! MEN när man ser på bilden ser man ändå något ganska logistk. Töntigt eller inte, skillnaden mellan att äta döda djur och att äta färgsprakande växter och grönsaker. Resultatet i längden blir i alla fall ödesdiger!
 
Nu för tiden är vi mer måna om vad vi stoppar i oss och trenden går väldigt mycket i grönt och hälsosamt! Det tycker jag är jättebra och även för miljön! Det pratas om att man borde äta grönt och vegetariskt minst EN gång i veckan! Själv hade jag nog vänt det tvärt om och sagt att man INTE borde äta kött mer än en gång i veckan. Jag tror inte det skadar så otroligt mycket ifall man känner att man inte klarar sig utan kött. Men man borde ialla fall begränsa sig. Själv har jag blivit ganska sugen på att köra med mera RAW FOOD åt det vegana hållet. Just eftersom det är så nyttigt, man mår bättre, får mer energi och blir samtidigt smal och ser ut som man är 30 år när man är 60! ;)
 
- Kram Gabbi

The road to happiness!

Bild: Google
 
Min son, glöm inte vad jag har lärt dig,
bevara mina bud i ditt hjärta.
Hög ålder och ett långt liv,
frid och välgång skall de ge dig.
Låt godhet och sanning förbli hos dig.
Bind dem kring din hals,
skriv dem på ditt hjärtas tavla.
Då blir du uppskattad för din klokhet
av både Gud och människor.
Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta
och lita inte till ditt eget förstånd.
Tänk på honom var du än går,
så skall han jämna vägen för dig.
Tyck inte att du själv är vis,
frukta Herren och fly det onda.
Det ger hälsa åt din kropp,
kraft åt alla dess ben.
 
Ära Herren med allt du äger
och med det första av din skörd.
Då skall dina lador fyllas av säd
och presskaren flöda över av vin.
Förkasta inte Herrens fostran, min son,
känn inte avsky för hans tuktan,
ty Herren tuktar den han älskar
och agar den son han har kär.
 
Ords. 3: 1-12
 
- xoxo Gabbi
 

When everyting is falling apart..

Bild: Facebook
 
På senaste har jag haft det ganska jobbigt. Har varit igenom en stor förändring i livet för att en väldig nära relation har ändrat sig till en mindre nära relation. Allt känns som det faller samman. Dygnet är vänt upp och ned och livet också. Smärtan jag känner innombords är obeskrivlig och jag önskar den inte på någon. Jag har inte orkat nästan nånting och inte kännt så mycket lust eller ork till att blogga. Men jag ska inte ge upp. Jag ska fortsätta kämpa.
 
Jag letade igenom mina bilder och hittade denna otroligt söta bilden. Jag lovar att det där en gång ska vara jag som håller fast i den kommande relationen som jag tänker låta Gud fixa denna gången. Jag vet inte vem det kommer vara men jag vet ialla fall att jag har prövat och felat tusentals gånger när jag försökt klara biffen själv. Nu är jag trött på det. Den nästa relationen jag går in i ska va 4 real och det ska vara för evigt! Så jag ska bara chilla och lita på att Gud fixar resten. 
 
Jag är den typiska personen att inte orka vänta på saker utan att fixa allt själv. Det har alltid varit så i min uppväxt att ska det bli någonting gjort så får man göra det själv. Nu måste jag lära mig tålamot, att lita på gud och ta hans hand så jag inte flyter bort med strömmen! <3
 
 
"Vet att jag är Gud, jag och ing­en an­nan. Det är jag som ger död och liv, jag som sårar och läker, ing­en kan ryc­ka något ur min hand." 5 Mos 32:39
 
 
- Kram Gabbi
 

Relationer #4

 
Bilder: Facebook etc.
 
Det var en stund sen jag skrev nu men det har hänt mycket på senaste. Just nu är det kaos inni mig och jag känner för att få ut lite känslor i vad jag ska skriva om. Och det är hur mycket jag avskyr dagens datingsystem! Jag är bara tvungen att ta upp temat eftersom ämnet är hett i mitt liv just nu. Dagens samhälle säger: vänta inte med intimitet tills du är gift - det är töntigt! Utan kör på så mycket du klarar med så många du klarar och se om du till slut hittar någon du tycker om.
 
Vad är det för sätt att lära känna någon. Intimitet, sex, är som lim som limmar ihop två personer. För en tjej utlöses det samma hormoner i kroppen som när hon får barn och ammar. Hur sjukt är inte det? Ska man först limmas ihop med någon via intimitet för att sedan upptäcka att man verkligen inte passar tillsammans på grund av det ena eller andra och sen krossas till småbitar när relationen tar slut? Jag är så irriterad att jag kan skrika! Är det konstigt det är så många skilsmässor och så många som får brustna hjärtan. Systemet är lagt upp så att åtminstonde någon ska gå därifrån sårad. Och värst är det oftast för tjejer! 
 
Så till er tjejer som läser detta - jag har lärt mig av bitter erfarenhet - men låt er nu inte för all del utnytjas av killar för att få kärlek. Mest troligt är det du som kommer gå sårad därifrån. En kille som inte är intresserad i att gifta sig med dig eller vänta på dig och respektera dig och älska dig över allt annat är bara tillsammans med dig för din snygga kropp eller utseende och för att få sin del. Låt er inte luras. Kärlek och sex är menat till att vara det bästa som finns för två personer som ska vara med varandra hela livet. Det är inte en vara man bara delar ut hur som helst för att få kärlek i 2 sekunder. Det är inte Guds plan att tjejer över hela världen ska känna sig sårade, övergivna, undertryckta och förnedrade som många känner sig tack vare detta datingsystemet och denna accepten för fri sex med vem som helst, detta kan såklart också vara tvärt om och gälla killar. Men eftersom alla, mig inkluderat är blinda får och har gått rakt i fällan så är det ju ett bevis på att vi behöver hjälp från ovan. Det stärker också att det finns en satan där ute som älskar att förstöra folks liv och lura folk till att tro att Guds plan och bästa önske för människan är TÖNTIGT!
 
- kram Gabbi
 
 

Vin och alkohol i Bibeln

Bilder: Google
 

I förra inlägget skrev jag om varför jag har slutat att dricka och alla negativa konsekvenser alkoholen skapar. Men idag tänkte jag ta upp vad bibeln säger om temat. Om man inte uppriktigt ber Gud om hjälp att förstå bibeln eller inte bryr sig om att ta reda på hur saker och ting verkligen ligger till, kan man av den onde lätt bli lurad till att tro lögnen.

 

Jag trodde förut att  det är okej dricka lite alkohol och att all vin i bibeln handlade om alkohol. Det står någonstans i bibeln att man ska ta lite vin för sin onda mage. Visserligen er alkohol decifiserande utanpå kroppen eftersom huden skyddar. Men att det står i bibeln att det är okej att dricka alkohol är helt felaktigt. Nu på senare tid har jag tagit reda på att förut så hade man inte ordet för juice! Man sa vin till allt. Men ja, det står också i biblen om vin som inneholder alkohol och om folk som blivit berusade.  Jag visste förut att det inte är bra att dricka och bli full, men var osäker på om det var okej att dricka bara lite grann. Många kristna som vill hålla fast på alkoholen i måttlig mängd pekar ofta på historen om att Jesus själv gjorde vatten om till vin. Ja detta är intressant. Och jag tänker citera lite av berättelsen här.

 

”På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus och hans lärjungar var också bjudna till brölloppet. Vinet tog slut, och Jesu mor sade till honom ”De har inget vin.” Jesus svarade: Låt mig vara, kvinna. Min stund har inte kommit än. Hans mor sade till tjänarna: Gör det han säger åt er. Där stod sex stora stenkärl för vattnet till judarnas reningscermonier; vart och ett rymde omkring hundra liter. Jesus sade: Fyll kärlen med vatten, och de fyllde dem till brädden. Sedan sade han: Ös upp och bär det till bröllopsvärden, och de gjorde det. Värden smakade på vattnet, som nu hade blivit vin. Eftersom han inte visste varifrån det kom – men det visste tjänarna som hade öst upp vattnet – ropade han på brudgummen och sade: Alla andra bjuder först på det goda vinet och på det sämre när gästerna börjar bli berusade. Men du har sparat det goda vinet ända till nu.”

 

Samma fullkomliga skaparkraft fanns i Jesu ord denna dagen som när han skapade jorden perfekt utan synd och elende. Och att tro att Jesus gjorde ett vin med giftig alkohol i är för mig omöjligt att tro på. De använde ju stenkärlen som var till för att rena sig och om vad jag har läst om alkohol så blir man inte precis ren invändigt av att dricka det., det får en också att göra dumma och ”orena saker”. Det står att vinet var gott. Och personligt tycker jag inte vin med alkohol i är gott över huvud taget. Däremot tycker jag mycket om juice. Druvjuice är för mig helt himmelskt gott och det innehåller massor av antioksidanter som faktist är med på att rena och styrka kroppen, och det är dessa antioksidanter som är bra för magen. Detta vinet var säkert ännu godare eftersom det blev till övernaturligt. Och efter som vinet hade tagit slut så antar jag att bröllopsvärden redan hade smakat på en del vin med alkohol. Men fortfarande var detta vinet så godt att det var värt för honom att kommentera.

 

 Det står altså i bibeln om vin som egentligen är juice och om vin som är alkohol i. Efter som jag nästan är klar med att lyssna igenom hela bibeln så kan jag säga av egen erfarenhet att det står flera, flera gånger varningar för att dricka vin med alkohol i. ”Lyssna, min son, och bli vis, låt dina tankar gå rätta vägar. Bli inte en sådan som dricker vin och som frossar på kött, ty drinkare och frossare blir utblottade, dåsandet klär dem i trasor” Ords. 23: 19-21.

 

Jag tänker ta med ett till citat ur bibeln som gör det hela väldigt klart: ”Vem jämrar och stönar? Vem grälar och bråkar? Vem skaffar sig onödiga sår och får simmiga ögon? Den som blir sittande vid glaset, den som kommer för att smaka det kryddande vinet. Se inte på vinet som skimrar rött, som glittrar i bägaren och rinner ner så lätt. Till slut biter det som en orm, hugger som en giftorm. Då ser du underliga syner och får befängda ideer: än ligger du mitt ute i havet, än högt uppe i mastkorgen. ”De slog mig men det gjorde inte ont, jag fick stryk men märkte det inte. När ska jag vakna. Jag vill ha mer!” Ords.23:29-35. Det är så med alkoholen. Det är ett beroende oavsett om man dricker ”måttligt”. Man kommer alltid att vilja ha mer.

 
 
 - Kram Gabbi
RSS 2.0