Töm ut ditt hjärta som vatten!

Bild: Facebook
 
Vår far i himlen älskar oss och vill ha et personligt förhållande till oss. Vi kan komma till honom precis som vi är och behöver inte göra något innan. Vi kan inte bli bättre av oss själva, bara med Guds kraft och nåd. Och den kan vi inte få om vi inte går till honom eftersom vi har fri vilja och själv måste bestämma oss för det. 
Att va kristen betyder att ha ett personligt förhållande till Gud. Det betyder inte att man behöver lägga av sig hjärnan och sitt sunda förnuft. Gud själv skapade ju våra hjärnor just för att vi skulle använda dem på ett bra sätt.  Att va äkta kristen är inte att va med i någon kostig rörelse med konstiga riter.
 
Du kan vara dig själv där Jesus är mallen. Men ditt förhållande till Gud är personligt och nära. Det är att kunna be om hjälp i svåra situationer och att lita på att man får det. Det är att vara glad och lycklig och att älska sina medmänniskor som sig själv - genom hans kraft.
Det är att inse att man är svag och inte klarar av något av sig själv. Det är att inse behovet av gudommlig hjälp.
Visst kan människor klara av saker och nå mål utan att tro på Gud. Men oftast är det pågrund av självrespekten och presset av vad man borde göra. Att få Guds hjälp är att göra dessa saker av kärlek till andra. Hans kärlek fyller oss till brädden och strömmar i sin tur över till andra. 
 
Men det börjar med att ta steget mot honom som är personligt intresserad av var och en som han har skapat. Han intresserar sig för allt som händer med oss. Om vi är glada och muntra ser han det. Han lägger märke till om vi är stressade och oroliga. Ingen uppriktig bön kommer över våra läppar utan att vår far i himlen vet om det. "Han helar dem som har förkrossade hjärtan, deras sår förbider han." Ps 147:3.
Och klagovisorna 2:19 står det: "Stig upp om natten och ropa vid början av varje vakt, töm ut ditt hjärta som vatten, öppna dig inför Herren." Det betyder att vi kan gå till honom med alla våra behov, våra glädjeämnen, våra sorger och bekymmer. Låt Gud få veta vad du ängslas för. Ingen börda är för tung för honom. 
 
- Kram Gabbi
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0