My life is a sinking ship

Bilder: Google
 
Här du någon gång upplevt att ditt liv är som ett sinking ship? Du vet att borde ha tagit bättre val och nu vet du att du egentligen inte förtjänar en snabb räddning men du håppas ändå på att få det. Precis så har jag det just nu. Men jag vill gå längre än så och säga att hela jorden är ett sinking ship och alla håller på att gå under. 
 
Nåd är när vi får något vi inte förtjänar. Som för exempel att vi får slippa straff när vi har begått ett brott. Enligt rättvisan förtjänar man att straffas om man gör något som är orätt. Man förtjänar inte att sippa undan eller att bli befriad. Man förtjänar antingen böter, fängelse eller dödsstraff. I bibeln står det att synd leder til död. Synd är allt som inte är att älska gud och sin nästa som sig själv. Och isåfall är det ju ganska mycket som kan betecknas som synd. I bibeln står det att alla har syndat och att alla förtjänar att dö. 
 
Gud beskrivs ofta som en sträng och hård Gud som älskar att straffa oss människor när vi begår synder. Men det stämmer inte. Ja, till att Gud hatar synd för att synd egentligen bara skadar oss själva och andra och Gud vill inte att vi ska må dåligt - men han älskar syndaren. Och ja, till att Gud är en rättvis Gud som kommer att löna alla efter som dom förtjänar till slut. Men... som vi förtjänar? Om vi alla har syndat och är syndiga förtjänar vi alla att dö! Hur kan då någon bli frälst? 
 
Eftersom alla har syndat är alla på den sjunkande båten. I titanic blev bara de med rika och adliga föräldrar räddade som åkte med first class. Det var bara de som fikk plats i livbåtarna. Men för att bli räddad från jordens sjunkande båt måste vi ha en Gud til förälder. Och bara genom att tro på Jesus Kristus blir vi Guds barn och får rätt att komma i livbåten. Detta oavsett om vi är fattiga eller rika eller vart vi står i samhället. Vi får nåd av Gud och genom att ångra oss och vända om får vi förlåtelse för våra synder. Och då blir det som om dom inte fanns. Jesus är det största symbolet på Guds nåd för oss - alltså hur mycket han har lust till att hjälpa oss med alla ting även om vi inte förtjänar det. Och det kan vara en fin sak att tänka på när man är i en dum situation som man ångrar, men som man inte kan göra något åt på egen hand. 
 
xoxo
- Gabby
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0