Nature Calls - men varför?

Bild: Privat
 
Måste bara ta med denna bilden från våran fantastiska skidtur igår. Norge är otroligt vackert. Och bilden passar även bra till det jag tänkte dela med mig idag - ett citat från boken "Vägen till Kristus".
 
"Guds skapelse kommer att undervisa oss om vi bara vill lyssna. vi får lära oss mycket viktigt om lydnad och tillit. Vi lär av stjärnorna. De följer sina fasta banor genom rymden. I alla tider har det varit så. Ända ner till den minsta atom följer skapelsen Skaparens vilja. Gud tar hand om allt som han har skapat. Han uppehåller allt i universum, alla världarna i rymden som vi inte ens kan räkna. Men också sparven. Den lilla, bruna sparven får vad den behöver. Den sjunger utan rädsla sin enkla sång. 
 
Vår far i himlen ser på oss med ömhet. Han följer oss med blicken när vi går till arbetet. Han ser oss när vi ber och när vi sover. Han ser oss när vi stiger upp på morgonen. Han ser den rike som ställer till med fest i sin dyra villa. Han ser den fattige som samlar sina barn runt bordet till en torftig måltid. Vår far i himlen ser dem alla och han betraktar dem med ömhet. Han ser varje tår som faller. Han ser varje leende. Om vi bara helt och fullt kunde tro på Guds omsorg, skulle vi slippa onödiga bekymmer. Vi skulle kunna lämna allt åt Gud. Vi skulle inte vara så besvikna. Allt, stort och smått, kunde vi lämna i hans händer. Våra bördor är inte för tunga för honom. Han blir inte stressad av våra bekymmer. Vi skulle få en frid och en vila som vi inte trodde fanns. 
 
Låt dina sinnen fyllas av intryck. Gläds över jordens skönhet, men låt dina tankar vandra vidare till den värld som ska komma. Där ska det inte finnas ynd och död. Över naturen ska inte förbannelsens skugga vila. Se de räddades hem för din inre syn. Det blir härligare än bilderna i fantasin. Ja, mera underbart än vi kan tänka oss. Naturen skiftar. Guda har lagt ned så många olika gåvor i den. I dess växlingar får vi bara en liten glimt av hans härligeht. Det står skrivet: "Vi förkunnar ... vad inget öga sett och inget öra hört och ingen människa anat, det som Gud har berett åt dem som älskar honom." 1 kor 2:9."
 
- Kram Gabbi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0