Guds kärlek till människan

Bild: Skandinaviska Bokförlaget.
 
Idag tänkte jag rekommandera en bok för er som ni kan hitta på: 
 
http://www.skandinaviskabokforlaget.se/produkter/4-vagen-till-kristus-pocket.aspx
 
 
Och jag tänkte dela med mig lite av första kapitlet så ni vet om det är något som kan vara av intresse.
 
 
"Både naturen och Bibeln talar till oss om Guds kärlek. Vår far i himlen ger oss liv, visdom och glädje. Se på allt det sköna och underbara i naturen. Tänk på hur det fyller våra behov. Men det är inte bara anpassat till människans behov. Det är till för alla skapade varelser och gör dem lyckliga.
  Solskenet talar till oss om Skaparens kärlek. Det gör också regnet som friskar upp jorden. Det gör åsarna, sjöarna och slätterna. Allt talar om Guds kärlek. Hans händer ger oss det som vi behöver varje dag Han ger sina skapade väsen mat.
  Vi kan använda Davids underbara ord. I en av sina psalmer skrev han så här:
 
"Allas ögon är vända mot dig, och du ger dem föda i rätt tid. Du öppnar din hand och stillar allt levandes hunger." Ps 145:15,16
 
 Gud skapade Adam och Eva. Han gjorde dem fullkomliga. De var heliga och lyckliga. Världen var vacker när den kom ur Guds hand. Förbannelsens skugga fanns inte där. Ingenting vissnade och ingen åldrades och dog.
  Så hände det att Adam och Eva var olydiga mot Gud. De bröt hans kärleks bud och sorg och död kom in i världen. I Bibeln står det att för människans skull blev jorden förbannad. Men till och med i lidandet som synden förde med sig, visade Gud sin kärlek. Han tillät att tistlar och törnen växte upp. Livet på jorden blev svårt och besvärligt. Människorna måste arbeta och trötta ut sig. Men också det var en del av Herrens plan att lyfta människan ur avgrunden, ur det fördärv som synden störtat henne ner i.
 
 Men det finns inte bara nöd och lidande i denna syndiga värld. I själva naturen finns det mycket som ger tröst och hopp. Tistlarna blommar och rosorna täcker törntaggarna. "Gud är kärlek." Så står det på varje svällande knopp och på varje grässtrå som spirar. Varje fågel som fyller luften med sång bärs av Guds ömma omsorg. Blommorna med sina skiftande färger vittnar om Gud. De sprider sin doft och talar om honom. Träden med sina mäktiga, gröna kronor påminner oss om honom. Allt talar till oss om vår far i himlen som tar hand om oss och vill göra oss lyckliga. "
 
 
...fortsättning följer i boken "Vägen till Kristus" av Ellen G. White. Den finns att köpa för 50 kr i pocket format på det Skandinaviska Bokförlaget.
 
- Kram Gabbi


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0