Att inte välja Gud.

Bild: Facebook
 
Jag tror på Gud därför tror jag också på bibeln och den säger att det finns en Satan. Satan var en gång en av de främsta i himlen hos gud, men han såg på sig själv och tyckte att han var bättre än Gud och han ville bli Gud själv. Därför gjorde han uppror mot honom och var han tvungen att bli utkastad ur himlen. Han och alla änglar som var med honom - det var en tredejedel av alla änglar i himlen.
 
Lägg merke till att Gud inte utrotade Satan - trots att han kunde ha gjort det på ett ögonblick. Utan han har fått tillåtelse att leva här på jorden eftersom vi människor har fått fri vilja av Gud. Gud vill inte tvinga oss att tycka om honom. Det går inte att tvinga kärlek. Just därför kunde inte Gud förgöra Satan utan vidare eftersom då skulle vi alla vara rädda för honom. Han är tvungen att låta alla se och erfara att Satan verkligen är ond och sedan låta alla människor få chansen att välja - mellan Gud eller Satan - innan han utrota honom.
 
Om alla människor kunde se och förstå hur ond Satan verkligen är - och att hans ända mål är att skada, fördärva och förgöra oss människor och att han älskar när vi lider - då skulle vi fly till Gud! Men Satan har levt ganska länge och han är också väldigt smart - just därför är hans största önske att ingen ska tro att han finns - för då kan han lura folk utan att dom ens vet om det. Han vill att vi ska tro att han är en röd leksaksfigur med horn - en saga! Tror folk det så kan han påvärka dom till vad som helst och tro mig - han skrattar åt det! 
Men om vi ser oss omkring i världen, alla krig, allt elände, all våld och all ondska. Är det verkligen så svårt att tro att det finns en Satan som frästar människor att utföra onda ting? Hur som helst så står vi inför det ultimata valet om vilken sida vi ska tillhöra. 
Så vad väljer du?
 
- Kram Gabbi
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0